2 lera skorsten liner säkerhetstips

rätt Dimensionering

Släta inre ytan

Vid byte av lera skorsten liner, det finns tre viktiga säkerhetstips att komma ihåg. Fodret av en skorsten är en viktig del för att garantera säkerheten i ett hem. Fodret är innerväggen av skorstenen ovanför eldstaden. Det finns också aluminium liners tillgängliga lera liners tenderar att vara mer populär. Clay liners förlänga livslängden på skorstenen genom att skydda den. Genom relining en skorsten, är det billigare än att återuppbygga en hel skorsten och kräver ingen rivning till väggen eller tegel.

Skorstensfoder är gjorda för att innehålla kolmonoxid, rök och brinnande glöd som branden skapar. Liners skydda hem från exponering för koloxidförgiftning eller en skorstensbrand. Kolmonoxid är en lukt mindre osynlig gas som kan vara dödlig för både människor och djur med kontinuerlig exponering. Clay liners är resistenta mot syra, korrosion och el. Syra kommer att äta bort på fodret om det inte är en syrafast modell, orsakar sprickor, vilket i sin tur skapar kreosot uppbyggnad. Med sitt motstånd mot elektricitet, om blixten slår skorstenen, det finns ingen skada till hemmet.

Att följa dessa tips, kommer branden skapade vara säkra, både när det brinner och när den är ute.

Storleks är oerhört viktigt eftersom med en felaktigt storlek liner, kommer två saker inträffar. Om fodret är för stor, en ned utkast kommer in i hemmet. En ned förslaget är en nedåtgående luftström. Om fodret är för liten, kommer in kolmonoxid hemmet. För att säkerställa en korrekt passform, måste mätningar göras. Se till att mäta den inre diametern av skorstenen foderöppning. För skorstenar som används med eldstäder, mätning startar från toppen av skorstenen, ner till toppen av rökkammaren. Det är också viktigt att mäta öppnandet av eldstad för både bredd och höjd. Om det är en vedspis, börjar mätning på toppen av skorstenen ner till där kaminen ska anslutas. Hitta avgassystem vedspis och mäta innermått. Rätt storlek liner kan nu köpas. Fodret kan göras av många olika material, inklusive lera kakel. Vid installation av tegel, bör ingen saknas och det bör inte finnas några sprickor. Ta dig tid att inspektera noga innan du installerar. Om plattorna innehåller sprickor, då kreosot kommer att bygga upp.

En slät yta motstår kreosot uppbyggnad. Detta är vanligt med vedeldade eldstäder och kaminer. Kreosot är en illaluktande, frätande, mycket brännbart material som täcker insidan av skorstenen. Det kan vara i flytande form och åka ner på insidan av en skorsten. Det kan bli ett hårt skikt, som bildar en beläggning på insidan i skorstenen liner. Kreosot är orsaken till skorstensbränder.

Skorstenen liner är viktigt både för skorstenen och husägare. Genom att installera korrekt, båda förvaras säkert. Eldstäder och vedkaminer ska användas för värme och glädje, inte en fara för en familj eller hem.