15 livsmedel som inte behöver vara i ditt kylskåp

1. Vitlök

2. Potatis

3. lök

4. Olje

5. Meloner

6. bananer

7. Honung

8. tomater

9. äpplen

10. Bröd

11. Färska örter

12. Kaffe

13. Avokado

14. Winter Squash

15. Hot Sauce

ämnen

Cole är en författare, konstnär, och amatörfotograf. Hon har skrivit flera blogginlägg och artiklar för en mängd olika publikationer, inklusive hennes egen sida, fred och kaos. Cole älskar att tillbringa tid med sin man och dotter, och deras två husdjur.

Kylskåpet uppfanns för att hålla vår mat kall och fräsch. Medan många livsmedel måste förvaras i kylskåp, vissa är bara bra utan kylning, och andra är ännu bättre vänster ut ur kylan.

Vissa livsmedel faktiskt kommer att börja förlora sin smak vid förvaring i kylskåp, texturen kan mjukna, och vissa kommer faktiskt ruttna mycket snabbare. För att hålla maten fräsch och smakrik, gå igenom den här listan för att se om du lagrar dem på rätt sätt.

Vitlök är faktiskt tänkt att hållas i en sval, mörk plats, som i ett skafferi eller skåp. När sätta i kylen, börjar det att gå illa en mycket snabbare. Det kommer inte bara blir vita och gummiliknande, men också börjar gro och växa mögel ju längre den är där. Eftersom utsidan av lampor inte brukar förändras, kommer du inte vet att det gått dåligt tills du väljer att använda den.

När potatisen hålls i kylskåpet, de kalla temperaturerna vända sin stärkelse till socker, vilket gör dem söta och grynig, vilket inte är mycket välsmakande. I stället bör potatis hållas i ditt skafferi eller skåp, om inte, naturligtvis, har du jordkällare. De bör också hållas i en papperspåse i stället för en plast en eftersom plastpåsar inte tillåter dem att andas, vilket får dem att ruttna snabbare.

När förvaras i kylskåp, inte lök inte får tillräckligt med cirkulation, vilket får dem att bli grötig eller börja mögel. Lök bör också hållas i en sval, torr plats, men separat från potatis. När potatis och lök lagras tillsammans, tenderar de att ruttna snabbare.

Olja kan hårdna och förvandlas till en mer smörliknande konsistens när den förvaras i kylskåpet. Faktum är att nästan alla oljor kan lämnas ut i rumstemperatur. Men om det har lägre mättad fetthalt, bör du förvara den på en svalare plats, som ett skafferi.

Forskning visar att meloner faktiskt börjar förlora sina antioxidanter vid förvaring i kylskåpet. Därför är det rekommenderat att hela meloner lagras på disken vid rumstemperatur, åtminstone tills de har skurits. Någon skära upp melon bör förvaras sedan i kylen.

Bananer bör hållas på disken, eftersom kalla temperaturer tenderar att bromsa mognadsprocessen. Om du vill att dina bananer att mogna, hålla dem borta. Om du vill att de ska stanna grönt längre, placera dem i kylskåpet.

Honung är bäst bevarade i din skåp och kan pågå en livstid där. Om de är placerade i kylskåpet kommer honungen börjar att kristallisera och stelna, vilket gör det mycket alltför svårt att sprida sig.

Kalla temperaturer blir dina tomater sörjig. Plus att de kommer också att börja förlora sin smak i kyla. Det är därför vi rekommenderar att du istället hålla dem på disken. Om de är fortfarande grönaktig eller inte riktigt mogen, kan du hålla dem på fönsterbrädan att mogna snabbare.

Äpplen är en hel del som tomater, genom att de kommer att förlora sin konsistens och smak vid förvaring i kylskåpet. Äpplen kommer att göra fint i en fruktskål på disken.

Bröd bör hållas på disken i stället för kylskåpet. Att hålla ditt bröd i kylen kommer att torka ut mycket snabbare. Den enda gången du ska kyla ditt bröd är när den är gjord i en smörgås som du lagrar för senare. Men om du inte planerar på att slutföra brödet i några dagar bör du frysa det, där det kan förvaras säkert i månader.

Färska örter tenderar att absorbera lukter, som förstör deras smak. Även när de lagras i kylskåpet, kommer örter torka ut. Det bästa sättet att lagra dem är antingen på disken, eller insvept i en lufttät behållare.

Kaffe är en mycket som örter, eftersom det kommer att absorbera lukt runt dem, vilket gör det omöjligt att lagra i kylskåpet. När det har absorberat olika dofter, kommer det aldrig att gå tillbaka till sin ursprungliga smak. Istället hålla den i en lufttät behållare i en sval och mörk plats.

Avokado kommer aldrig mogna helt om de är förvaras i kylskåp. Det är därför du bör lagra dem på disken istället.

Alla typer av vintersquash – pumpa, ekollon, butternut – bör hållas utanför kylskåpet, utan lagras i en sval och mörk plats. När vänster ut ur kylskåpet, kommer det att behålla sin smak och kan pågå upp till en månad eller längre.

Het sås, tillsammans med många kryddor, faktiskt kan förvaras i kylskåp, men om du letar efter för att spara utrymme det kommer att göra fint i skåpet, också. I själva verket kan det vara upp till tre år i ett skåp.